Dnia 31.10.2017 odbyły się warsztaty dla Rodziców dotyczące zaburzeń odżywiania.
PROGRAM WARSZTATÓW
09:00 - 09:15 Rejestracja uczestników
09:15 - 09:30 Rozpoczęcie warsztatów – prof. Katarzyna Kucharska
09:30 - 10:30
WSZYSTKO CO WARTO WIEDZIEĆ O ZABURZENIACH ODŻYWIANIA: etiologia zaburzeń odżywiania; mity i fakty, terapia – prof. Katarzyna Kucharska
10:30 - 11:30
ZABURZENIA NATURY PSYCHICZNEJ I SOMATYCZNEJ jako konsekwencja zaburzeń odżywiania – dr Agnieszka Piróg-Balcerzak
11:30 - 12:30
PROFILAKTYKA ZABURZEŃ ODŻYWIANIA – prof. Barbara Remberk
12:30 - 13:00
Lunch
13:00 - 14:00
ZASADY ZDROWEGO ŻYWIENIA. Przygotowanie planu żywieniowego – mgr Emilia Kot
14:00 - 15:00
RELACJE RODZINNE/TERAPIA RODZINNA – dr Cezary Żechowski
15:00 - 15:30 Panel dyskusyjny
15:30 Zakończenie warsztatów – uwagi końcowe – Prof. Katarzyna Kucharska
PRELEGENCI
Dr hab. n. med. Katarzyna Kucharska, Prof. nadzw. IPiN – Kierownik Kliniki Nerwic, Zaburzeń Osobowości i Odżywiania Instytutu Psychiatrii i Neurologii w Warszawie; założyciel i kierownik Specjalistycznego Centrum Leczenia Zaburzeń Odżywiania w NE Lincolnshire, i zagranicznych.
Dr hab. n. med. Barbara Remberk – Kierownik Kliniki Psychiatrii Dzieci i Młodzieży Instytutu Psychiatrii i Neurologii w Warszawie; Konsultant krajowy w dziedzinie psychiatrii dziecięcej.
Dr n. med. Agnieszka-Piróg-Balcerzak – Adiunkt w Klinice Psychiatrii Dzieci i Młodzieży. Specjalista Psychiatra. Specjalista psychiatra dzieci i młodzieży
Mgr Emilia Kot – dietetyk i psycholog. Dietetyk Kliniki Nerwic, Zaburzeń Osobowości i Odżywiania IPiN.
Dr n. med. Cezary Żechowski – Psychiatra i psychoterapeuta. Pełni funkcję adiunkta w Katedrze Psychologii Klinicznej Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego. Jest wykładowcą między innymi na Uniwersytecie Warszawskim i w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej.